Inloggen

Log in met je e-mail adres en wachtwoord om toegang te krijgen tot al onze lessen, oefeningen, het woordenboek, downloads en om je gegevens in te zien of te wijzigen.

Nog geen lid? Word nu lid!

Laatste update: 22-02-2024

logo
Alle lessen

Ritme oefenen

Hieronder kun je ritme en de lengte van verschillende muzieknoten oefenen zoveel als je wilt. Elke keer hoor je een kort stukje muziek, waarna je de juiste volgorde en duur van noten moet aanklikken. In deze oefening gaan we uit van een kwartsmaat, dus:
u = 1 tel.
Luister goed naar de tikken vooraf om te horen hoe lang één tel is! Kijk onderaan de pagina voor meer informatie en uitleg.


Goed!

w e r y u o p f g

Uitleg

Wil je het stukje muziek nogmaals beluisteren, klik dan op de knop "Luister". Heb je een vergissing gemaakt, klik dan op "Verwijder noten". Denk je de juiste noten op de notenbalk te hebben geplaatst, klik dan op "Check" om te kijken of je het goed hebt.

Er zijn drie verschillende niveaus, van makkelijk naar moeilijker. Als je meerdere antwoorden goed hebt, zal het niveau automatisch omhoog gaan. Bij het hoogste niveau zul je noten van verschillende hoogte horen om het extra lastig te maken. Let op dat de hoogte van de noten niet van belang is, het gaat alleen om de duur van de noten. 

Help mee

onze website te onderhouden en nog beter te maken

Doneer

Klik hier voor meer info