Inloggen

Log in met je e-mail adres en wachtwoord om toegang te krijgen tot al onze lessen, oefeningen, het woordenboek, downloads en om je gegevens in te zien of te wijzigen.

Nog geen lid? Word nu lid!

Laatste update: 25-03-2024

logo
Alle lessen

Over het geluid op onze website

Nootje Het geluid op onze website wordt grondig getest door ons en onze duizenden leden en bezoekers, het geluid werkt zonder problemen op alle (moderne) computers, tablets en smartphones. Mocht het geluid bij jou toch niet helemaal goed werken, kijk hieronder voor meer informatie.


Ik hoor geen geluid als ik een knop of muzieknoot aanklik, hoe kan dat?


Dit kan vele mogelijke oorzaken hebben buiten onze website om, waardoor het lastig is hier antwoord op te geven. Controleer ten eerste of het geluid op je apparaat aan staat en kijk of het geluid werkt op een andere website zoals Youtube. Werkt het geluid op andere websites wel maar op onze website niet? Dan kan er mogelijk iets tegengehouden worden door je internet browser waardoor het geluid niet afgespeeld wordt. De snelste en eenvoudigste oplossing is - indien mogelijk - onze website in een andere internet browser of op een ander apparaat te openen.


Ik hoor wel geluid maar het werkt niet altijd goed.


Soms kan het op iPads en smartphones een seconde duren voordat het geluid begint, of moet je nog een tweede keer op de luister-knop of de muzieknoot klikken.
Dit komt omdat deze apparaten anders gemaakt zijn voor het afspelen van geluid op internet en omdat ze gebruik maken van draadloos internet. Het laden van de muziekbestanden duurt vaak langer, waardoor het apparaat het geluid soms nog niet kan afspelen of verkeerd gaat afspelen.

Op iPads en smartphones kan het ook gebeuren dat bij het klikken op muzieknootjes je soms meer dan één toon hoort. Af en toe hoor je na de juiste toon nog kort een andere toon. Dit komt door vertragingen in de browser of een langzamere internetverbinding, waar wij helaas niets aan kunnen doen.

Als het geluid niet goed begint, probeer dan nog een keer op een luister-knop of een muzieknoot te klikken. De tweede keer gaat meestal wel goed. Klik ook niet te snel achter elkaar op muzieknootjes of luister-knoppen, want dan heeft de internetbrowser niet genoeg tijd om het geluidsbestand te laden en te beginnen met afspelen.

Als je een luister-knop of muzieknoot aanklikt maar niets hoort, probeer dan nog een keer op de knop of het nootje te klikken. De tweede keer gaat het meestal wel goed.

Als je toch nog problemen ervaart, kun je ons dit melden door een berichtje te sturen. Het zou voor ons helpen als je er even bij vermeldt wat voor een computer of apparaat, en welke browser je gebruikt.


Kijk hier of het geluid werkt


Hieronder kun je controleren of het geluid het goed doet. Klik op de eerste luisterknop hieronder om een kort stukje muziek te horen: Luister Als je niets hoort maar je ziet de groene "Luister" knop wel veranderen naar een rode "Stop" knop, dan ligt het probleem niet bij onze website. Controleer of alles goed ingesteld staat, zoals het volume.
Klik hieronder op een van de twee knoppen om een hoge (rechts) of een lage (links) toon te horen.
Luister Luister
Probeer ook de muzieknoten hieronder:


< Ga terug naar de vorige pagina 

Help mee

onze website te onderhouden en nog beter te maken

Doneer

Klik hier voor meer info